In Inspiratiebijeenkomsten

Op donderdag 22 november 2018 organiseert Equestrum in samenwerking met het Lentiz College een nieuwe bijeenkomst. Deze bijscholing wordt gegeven door Marion Schreuder waarbij ze dieper ingaat op het lesgeven en de didactiek. Marion Schreuder is met haar jarenlange ervaring een absolute professional op dit gebied.

Het eerste deel van de bijscholing bestaat uit een theoriegedeelte waarin Marion de focus legt op het aanleren van didactische vaardigheden voor het lesgeven. De manier hoe een instructeur kennis overdraagt aan anderen is zeer belangrijk tijdens het lesgeven. Hoe worden nieuwe dingen aangeleerd? Legt de instructeur de nieuwe oefening helder uit aan de ruiter? Ook de manier waarop de instructeur in de rijbaan staat is belangrijk. De houding van de instructeur geeft meteen een bepaalde indruk af bij de ruiter tijdens het lesgeven. Na de theorie worden deze didactische vaardigheden in de praktijk uitgevoerd en wordt er les gegeven aan twee verschillende groepen op verschillende niveaus. Als laatste wordt de bijscholing nabesproken en krijgen de instructeurs feedback.

Het programma voor deze dag is als volgt:

08.45 – 09.00: inloop
09.00 – 10.30: theoriegedeelte
10.30 – 10.45: pauze
10.45 – 11.45: praktijkgedeelte
11.45 – 12.00: nabespreking en sluiting

Locatie: Manege Chardon, Rijksstraatweg 12, 2635 AC Den Hoorn

Voor deze bijscholing ontvang je 50 KNHS licentiepunten.

Natuurlijk wil jij bij deze ochtend aanwezig zijn, scoor nu je ticket via de website van Equestrum.

De inspiratiebijeenkomsten en bijscholingen worden mede mogelijk gemaakt door Stichting Aequor Fonds, Lentiz Onderwijsgroep, Manege Chardon en gemeente Midden-Delfland.

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Start typing and press Enter to search