De organisatie

De harde werkers van Equestrum

Ons doel is om hét hippisch kennis- en innovatiecentrum te worden. Met deze ambitie heeft Equestrum een organisatie neergezet om dit doel zowel nationaal als internationaal na te streven.

Het bestuur

Gert Kant

Gert Kant

Secretaris

De voorzitter van de Raad van Bestuur van de Lentiz onderwijsgroep is bestuurder en strateeg in hart en nieren. Als grondlegger van de Integrale gebiedsbenadering van Lentiz betekent Gert veel voor de regio door bedrijven, instellingen en overheden met elkaar te verbinden.

De nijvere netwerker is tevens lid van het dagelijks bestuur van de stichting Greenport West-Holland, lid van de Greenboard West-Holland, voorzitter van het bestuur van de stichting Greenport Horti Campus, lid van het bestuur van de stichting Food Innovation Academy en voorzitter van het bestuur van de stichting World Horti Center.

Het belang van Equestrum staat als een paal boven water: ‘Door nauwe samenwerking tussen hippische bedrijven en instellingen, onderzoek en onderwijs kunnen studenten zich goed voorbereiden op hun toekomst. Bovendien kunnen de innovaties sneller worden opgenomen in de onderwijsprogramma’s.’

Willem van Mierlo

Willem van Mierlo

Penningmeester

U kent Willem waarschijnlijk van zijn activiteiten binnen het familiebedrijf Van Mierlo Bouw & Ontwikkeling, als directeur. Dit is een groep van gerelateerde bedrijven, actief in de ontwikkeling van bedrijfsterreinen en woningbouwlocaties, woning- en utiliteitsbouw en renovatie en onderhoud.

Willem is vanaf het begin betrokken bij de Stichting Equestrum als mede bestuurslid “Penningsmeester”. Uniek aan Equestrum is alles rondom onderzoek en opleiding en om de paardensport naar een hoger niveau te brengen. Dit door het faciliteren van middelbaar onderwijs tot mogelijk zelfs hoger beroepsonderwijs, waarbij onder andere de nieuwe hippische ondernemer gevormd kan worden. Daarnaast is het een podium om cross sectoraal verbindingen te leggen naar de steden en gebieden rondom Midden-Delfland en de sectoren Agri and Food. Met onderzoek kan heel dichtbij een link gevormd worden met Delftechpark.

Naast deze “software” kant van Equestrum, is er ook een “hardware” kant. De uitdaging is dan om een perfecte hippische campus te realiseren om en nabij de Ommedijkerhoeve, gebruikmakend van de hippische faciliteiten van de familie Chardon.

Jan de Mooij

Jan de Mooij

Voorzitter

Voor ondernemer Jan de Mooij, actief in onder meer het begeleiden en adviseren van familiebedrijven, is de hippische sector bekend terrein. Zo was hij tussen 2011 en 2018 bestuurder commerciële zaken en algemeen directeur van het CHIO Rotterdam.

Jan is bestuurslid vanaf de start in 2016 en voorzitter vanaf 2020. Volgens hem voorziet Equestrum in de groeiende behoefte van een kwalitatief internationaal Middelbaar Beroeps Onderwijs op het hoogste niveau als voorbereiding op het hippisch ondernemerschap. De belangen zijn enorm, steekt de bestuurder van wal: ‘De hippische sport heeft een bereik van 750 miljoen mensen. Het product paard is één van de grootste Nederlandse exportproducten in een markt die een wereldwijde economische omzet vertegenwoordigt van 300 miljard euro’.

De kracht van Equestrum zit volgens Jan in de verbinding en samenwerking: ‘Focus op het resultaat in een perfecte harmonie’.

Projectteam

Aaf Bos

Aaf Bos

Nadat Aaf een bloemenwinkel runde, zorgde ze voor haar gezin. Inmiddels is ze de trotse oma van een kleinzoon. Maar als vrijwilliger in diverse functies, waaronder in de paardensport, komt ze tijd tekort.  Via de KNHS Zuid Holland en het toenmalige Hippisch Platform Zuid Holland, kwam Aaf in contact met Equestrum.

‘Ik ben nu gevraagd voor het Projectteam om zo gezamenlijk de paardensector in Zuid Holland naar een hoger niveau te brengen. Ook met het recreatieteam hebben we regelmatig overleg.’ Een uitdagende rol, vindt Aaf: ‘Het gemeenschappelijk belang vooropstellen, is in de paardenwereld soms best lastig. Het is uniek in de sport om samenwerking te zoeken in alle geledingen en Equestrum is een meester in het verbinden.’

Marleen Schuurman

Marleen Schuurman

Marleen is geboren en getogen in de Achterhoek. Na haar CIOS-opleiding Sport & Bewegen, verhuisde ze voor haar studie Vrijetijdsmanagement naar Breda. Als stagiair bij Rotterdam Topsport leerde ze in 2009 RSP leren kennen en de rest is geschiedenis. Sport is ook privé de rode draad in haar leven: Marleen kijkt sport, bij voorkeur live, en ze leeft zich uit met kickboksen en tennis. Ook haar vakanties zijn meestal actief. ‘’Ik zit nooit stil”, vertelt ze. Ze is vol lof over het leuke team die elkaar goed aanvullen met ieder hun specifieke kwaliteiten. Uniek aan Equestrum: “Het is nieuw, jong en innovatief. En daardoor nooit saai en steeds in ontwikkeling. Dat past bij mij.”

Pascalle de Bruin

Pascalle de Bruin

Pascalle leerde bijna nog eerder paardrijden dan lopen. Tot haar achttiende jaar reed ze fanatiek wedstrijden in de disciplines dressuur en eventing. Nu alleen nog recreatief, lekker door het bos en op het strand. Ze heeft diverse hippische diploma’s op zak en studeerde in 2019 af op Animal Husbandry, major Equine Sports and Business bij Van Hall Larenstein in Velp. Na een stage bij RSP beviel het wederzijds zo goed dat ze is gebleven. De pluspunten van Equestrum zijn volgens Pascalle dat ze vanaf het begin betrokken is en dat het in ontwikkeling is. “Zo doen we steeds weer nieuwe dingen en dragen we bij aan de ontwikkeling van de sport en de sector. Dat heb ik altijd al willen doen.”

Alain Broft

In het dagelijks leven is Alain Broft manager innovatie bij EquInnoLab. Een wereldwijd uniek Equestrian Sports Expertise & Innovation Center.

Vanuit die hoedanigheid is Alain (samen met het team van EquInnoLab) dan ook nauw betrokken bij de innovaties en het onderzoek op de Equestrum campus.

Wendy Visser

Wendy Visser

Je hoeft Wendy niets over paarden te vertellen. Behalve dat ze zelf rijdt, is ze er al 23 jaar beroepsmatig mee bezig. Eerst als docent Paardenhouderij bij Lentiz, later als examencoördinator en als opleidingscoördinator Paardenhouderij en Paardensport. Vanaf 1 januari 2021 is ze aangesteld als Teamleider van deze opleidingen.
Bij Equestrum vertegenwoordigt Wendy het onderwijsgedeelte. Ze coördineert en organiseert alles rondom de opleidingen Paardensport en Paardenhouderij en heeft daardoor veel contacten met het bedrijfsleven. ‘Equestrum verbindt mensen binnen de sector’, vindt Wendy. ‘En daar komen hele mooie dingen uit voort’. Via Equestrum blijft ze bovendien op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de sector. Van daaruit creëert en benut ze kansen voor de opleidingen Paard bij Lentiz.

Arjan Blansjaar

Arjan Blansjaar

Arjan is sinds 1 maart 2021 directeur van Lentiz Maasland. Vanaf de basisschool was het voor Arjan duidelijk dat hij het onderwijs in wilde. Via de lerarenopleiding bedrijfseconomie kwam hij bij Lentiz MBO Westland waar hij uiteindelijk de groene handelsopleiding coördineerde. Hierna volgde hij een Masteropleiding Bestuurskunde aan de Erasmus Universiteit om zich beter te scholen in leidinggeven.  Als beleidsadviseur bij de MBO Raad heeft Arjan doen beseffen dat zijn hart toch echt bij een school ligt. En als directeur van de Lentiz onderwijsgroep locatie Maasland is hij weer helemaal terug bij zijn passie, op school.

Arjan neemt de directeurstaak van Adri Reijm over en zorgt voor de strategische positie van onder andere de hippische opleidingen, zodat de medewerkers onderwijs kunnen bieden op een ‘ongekend niveau’ met als doel de passie voor het vak over te dragen op de studenten. Door de nauwe samenwerking met Equestrum ontstaan er schitterende mogelijkheden om het beroepenveld in alle aspecten te leren, samen met vertegenwoordigers uit de hippische wereld.

Peter Hoogeboom

Met een brede achtergrond als administratieconsulent in de IT-branche en non-profit organisaties, zorgt Peter sinds 2019 dat de financiële administratie bij Equestrum op rolletjes loopt. Het enthousiasme en de professionaliteit van alle gedreven betrokkenen bij Equestrum werkt aanstekelijk, zo vertelt hij. Bovendien voelt hij zich thuis in de paardenwereld.

Organisaties

RSP

Een totaalconcept en een integrale (gebieds) benadering: dat is de handtekening van sportmarketingbureau RSP. RSP legt de vinger op ieder mogelijk raakvlak tussen sport, overheid, onderwijs, bedrijven en hun doelgroepen. Van de onderscheidende strategie die daaruit volgt, profiteren alle betrokken partijen maximaal.
RSP streeft naar het realiseren van platformen die tot in lengte van dagen kunnen bestaan en die zijn verankerd in de stad/regio en samenleving. In hun visie is een concept een vliegwiel dat de ene na de andere (maatschappelijke) ontwikkeling in gang zet. Daarnaast stimuleren deze platformen gebiedsontwikkeling en realiseren ze bedrijvigheid.

Hippisch Platform Zuid-Holland

Paardrijden Zuid-Holland is een samenwerking tussen vier partijen. Equestrum, FNRS, KNHS Zuid-Holland en KWPN Zuid-Holland vormen gezamenlijk het Hippisch Platform Zuid-Holland. Doel is om de paardensport in Zuid-Holland op een hoger plan te brengen. Dit bereikt het platform door kennis te delen, te innoveren en te inspireren.

Meer weten over Equestrum?

Aanjagen en verbinden in de paardensport is ons dagelijks werk. 

Neem contact op met Marleen voor meer informatie over ons en onze projecten.