Inspirerende sessie Johan Hamminga derdejaarsstudenten opleiding Paardensport Lentiz

Apr 21, 2021 | Nieuws, Uitgelicht

Op 16 april jl. kregen negen derdejaarsstudenten van de opleiding Paardensport van Lentiz een inspirerende sessie van Johan Hamminga. Johan was gevraagd om de studenten rijtechniek te geven en hen te trainen in het geven van de juiste hulpen.

Johan Hamminga heeft zijn sporen verdiend binnen de hippische wereld. Naast een succesvolle trainings- en africhtingsstal is hij een veelgevraagd instructeur. Johan heeft 30 jaar bij de KNHS gewerkt en in deze periode veel instructeurs succesvol opgeleid. Regelmatig zit hij in het juryhokje om combinaties te beoordelen tot en met Grand Prix niveau. Voor het KWPN beoordeelt hij de rijpaardhengsten in de dressuur richting.

De sessie begon met een stuk theorie, waarna de studenten in de binnenmanege bij Paardensport Chardon aan de hand van foto’s en tekeningen de hele middag bewegingen en houdingen van de paarden hebben geobserveerd. Johan stelde kritische vragen en liet de studenten zelf meedenken in het antwoord om de beweging te herkennen. Hierbij stond de vraag welke aansturing nodig is om de beweging te verbeteren steeds centraal. Bij Johan zit door zijn vele jaren ervaring zoveel kennis die hij graag deelt. De studenten hingen aan de lippen van Johan en geen vraag werd onbeantwoord gelaten.

Meer relevante artikelen

Meer weten over Equestrum?

Aanjagen en verbinden in de paardensport is ons dagelijks werk. 

Neem contact op met Marleen voor meer informatie over ons en onze projecten.