MRDH: “Equestrum verbindt bedrijven en onderwijs voor een beter vestigingsklimaat”

Oct 4, 2021 | Nieuws, Uitgelicht

In een artikel op de website van Metropool Regio Rotterdam Den Haag (MRDH) wordt nog eens goed uitgelegd wat de centrale rol van Equestrum betekent voor de hippische sector door onderwijs, onderzoek en andere sectoren met elkaar in verbinding te brengen.

Equestrum is dé spin in het web als het gaat om innovatie, vernieuwing en verbinding. En hier hoort ook een eigen campus bij! Het nieuwe ‘clubhuis’ wordt een fysieke ontmoetingsplaats waar opleiding, kennis, onderzoek en innovatie worden gebundeld. Wim van Dalen van de gemeente Midden-Delfland: “Equestrum is een verbindende factor tussen mensen, economische sectoren en het Bijzonder Provinciaal Landschap in de paardensoort en de katalysator voor het economische verdienmodel vanuit de paardensport.”`

Het ‘clubhuis’ in Schipluiden zal een belangrijke rol gaan spelen in de opleiding van Lentiz. Daarnaast zal in en rond het campusgebouw veel gedaan worden aan innovatie. Beoogd directeur John de Vos: Op gebied van kennis en innovatie maken we verbindingen met onderwijs, onderzoek en andere sectoren, zoals de Mainport en de Greenport.”

Of zoals Willem van Mierlo helder verwoord: “Alle ingrediënten en intenties zijn aanwezig om van de Equestrum Campus een succes te maken, op een iconische plek in Midden-Delfland en in directe verbinding met de Metropool-omgeving. Paarden verbinden.”

Lees hier het volledige artikel

Meer relevante artikelen

Meer weten over Equestrum?

Aanjagen en verbinden in de paardensport is ons dagelijks werk. 

Neem contact op met Marleen voor meer informatie over ons en onze projecten.