Opleiding

Lentiz MBO paardensport en -houderij

Lentiz onderwijsgroep bestaat uit acht scholen voor voortgezet onderwijs (vmbo, havo, vwo) en zes scholen voor middelbaar beroepsonderwijs (mbo). Ruim 7.500 leerlingen en studenten volgen onderwijs bij Lentiz.

De Lentiz integrale gebiedsbenadering is altijd de basis van het beleid en de activiteiten. Alle Lentiz-scholen profileren zich op basis van de kansen en uitdagingen binnen hun eigen economische en sociaal-maatschappelijke context. Lentiz MBO Maasland biedt twee opleidingen aan binnen de paardensector.

MBO opleiding Paardensport 

De internationale MBO opleiding Paardensport in Maasland was, in samenwerking met Lentiz onderwijsgroep en Paardensport Chardon, het eerste concrete initiatief van Equestrum. Sinds 2017 worden studenten hier door gespecialiseerde vakdocenten opgeleid voor een beroep als professioneel ruiter, instructeur of allround ondernemer in de paardenbranche. Tijdens de opleiding Paardensport verwachten we een hoge mate van zelfstandigheid. Studenten leren al snel ondernemend te handelen en professionele kennis en deskundigheid over te brengen. Kortom, studenten worden hier opgeleid tot een echte vakman of –vrouw in de paardensport. De opleiding staat inmiddels als een huis.

Bezoek de website

MBO opleiding Paardenhouderij

De opleiding Paardenhouderij staat in het teken van paarden. De studenten leren er alles over de verzorging van paarden, het verzorgen van de leefomgeving en beweging geven. Ook planning en organisatie komen aan bod, bijvoorbeeld bij het organiseren van een paardgerelateerd evenement. Naast de theorielocatie in Maasland biedt Lentiz MBO Maasland vanaf schooljaar 2021-2022 ook lessen aan in dependance Bleiswijk. De praktijklessen vinden plaats op Manege Middenhof in Maassluis en Hippisch Centrum Nootdorp.

Bezoek de website

Goede kansen op arbeidsmarkt

Er is een goed arbeidsmarktperspectief. In de Metropoolregio Rotterdam – Den Haag is er een grote vraag naar professionele vakmensen voor de hippische sector. Gerenommeerde bedrijven als Paardensport Chardon, Stal ’t Kabel, Manege Middenhof, HC Nootdorp en HC Hoeksche Waard werken met ons samen aan deze veelbelovende opleidingen. Natuurlijk zijn er ook mogelijkheden om na het afronden van deze mbo-opleiding verder te studeren op het hbo. Denk hierbij aan opleidingen als Aeres Hogeschool Dronten, Hogeschool Van Hall Larenstein Velp en Aeres Hogeschool Wageningen.

Satellietbedrijven

5

Paardensport Chardon – Den Hoorn

5

Stal ’t Kabel – Nieuw-Vennep

5

Hippisch Centrum Nootdorp – Nootdorp

5

Hippisch Centrum Hoeksche Waard – Oud-Beijerland

Stagebedrijven

5

Manege Middenhof – Maassluis

5

Manege El Sham – Monster

5

Ruitersport Willemshof – Hekelingen

5

Manege Oostmoer – Stad aan ’t Haringvliet

5

Manege Wittebrug – Den Haag

5

Capelse Manege – Capelle aan den Ijssel

5

Hippisch Centrum Simonshaven – Simonshaven

Interesse in de hippische MBO-opleiding?

Opleiden voor de hippische professional van morgen dat is onze passie. 

Neem contact met Wendy op voor meer informatie over de opleiding.