Partners

Onze partners

Provincie Zuid-Holland

Met ruim 3,6 miljoen inwoners en een grote economische bedrijvigheid is de provincie Zuid-Holland een voorloper op het gebied van innovatie.

 

zuid-holland.nl

staatvan.zuid-holland.nl

Metropoolregio Rotterdam Den Haag

De Metropoolregio Rotterdam Den Haag is een vrijwillig samenwerkingsverband van gemeenten op basis van de Wet gemeenschappelijke regelingen. Het is een samenvoeging van Stadsregio Rotterdam en Stadsgewest Haaglanden en beslaat het meest verstedelijkte deel van de provincie Zuid-Holland.

mrdh.nl

I

Bekijk video

RSP

Een totaalconcept en een integrale (gebieds) benadering: dat is de handtekening van sportmarketingbureau RSP. RSP legt de vinger op ieder mogelijk raakvlak tussen sport, overheid, onderwijs, bedrijven en hun doelgroepen. Van de onderscheidende strategie die daaruit volgt, profiteren alle betrokken partijen maximaal.
RSP streeft naar het realiseren van platformen die tot in lengte van dagen kunnen bestaan en die zijn verankerd in de stad/regio en samenleving. In hun visie is een concept een vliegwiel dat de ene na de andere (maatschappelijke) ontwikkeling in gang zet. Daarnaast stimuleren deze platformen gebiedsontwikkeling en realiseren ze bedrijvigheid.

Bijzonder Provinciaal Landschap Midden-Delfland

De gemeente Midden-Delfland, bestaande uit de dorpen Den Hoorn, Maasland en Schipluiden, is het eerste Bijzonder Provinciaal Landschap van Nederland. Deze status geeft het belang aan van het open en groen houden van dit waardevolle agrarisch veenweidelandschap tussen de steden. Natuurliefhebbers en recreanten vinden hier rust en ruimte. Doelstelling van de gemeente is om de recreatieve mogelijkheden te optimaliseren.

middendelfland.nl

FNRS

FNRS is de branchevereniging voor professionele hippische ondernemers. De vereniging behartigt de belangen van ondernemers richting externe partijen, biedt individuele diensten aan leden en werkt aan de ontwikkeling van de branche. Centrale thema’s zijn kwaliteit, veiligheid en duurzaamheid.

fnrs.nl

Hippisch Platform Zuid-Holland

Paardrijden Zuid-Holland is een samenwerking tussen vier partijen. Equestrum, FNRS, KNHS Zuid-Holland en KWPN Zuid-Holland vormen gezamenlijk het Hippisch Platform Zuid-Holland. Doel is om de paardensport in Zuid-Holland op een hoger plan te brengen. Dit bereikt het platform door kennis te delen, te innoveren en te inspireren.

KNHS Zuid-Holland

De KNHS Regio Zuid-Holland vertegenwoordigt de paardensportbond (KNHS) in de provincie. Zij bevorderen dat zoveel mogelijk mensen op plezierige en verantwoorde wijze de paardensport kunnen beoefenen, passend bij hun ambitie. Het welzijn van het paard en de paardensporter staat voorop.

knhszuidholland.nl

KWPN Zuid-Holland

KWPN (Koninklijk Warmbloed Paardenstamboek Nederland) is de Nederlandse fokkerij-organisatie voor spring- en dressuurpaarden, tuigpaarden en Gelderse paarden en een van de grootste sportpaardenstamboeken ter wereld. Prestatiegerichtheid, duurzaamheid en het aansprekende exterieur zijn de belangrijkste factoren waarop het internationale succes van het Nederlandse paard is gebaseerd. In Zuid-Holland kent KWPN een spring- en dressuurfokrichting.

kwpn.nl/regio-zuid-holland

Lentiz onderwijsgroep

Lentiz onderwijsgroep bestaat in totaal uit veertien scholen (mbo, vmbo, havo, vwo) Ruim 7500 leerlingen en studenten volgen onderwijs bij Lentiz. De basis van het beleid en activiteiten is een integrale gebiedsbenadering. Alle Lentiz-scholen profileren zich op basis van de kansen en uitdagingen binnen hun eigen economische en sociaal-maatschappelijke context. De scholen zijn kleinschalig en er is veel oog voor de persoonlijke ontwikkeling van de leerlingen en studenten. De vmbo’s en mbo’s in de groene sector zijn gevestigd in het Westland, Schiedam, Midden-Delfland, Barendrecht, Middelharnis en Bleiswijk.

Lentiz verzorgt veel praktijklessen en dus is ook de stage (BPV) belangrijk. De studenten doen praktijkervaring op in diverse, moderne bedrijven zoals (glas)tuinbouw- en landschapsbouwbedrijven, maneges, cateraars, bedrijven in levensmiddelenindustrie, dierenwinkels en milieubeheer.

lentiz.nl

EquInnoLab.

EquInnoLab. in Weert is een internationaal kennis- en innovatiecentrum voor de paardensport. Het sportinnovator-centrum vervult vier rollen: Fieldlab, onderzoeksinstituut, trainingscentrum en opleidingscentrum. Het is onderzoeksexpert in de disciplines Springen, Dressuur en Eventing. Zowel voor de topsport als voor breedtesport en aangepaste sport.

In het trainings- en opleidingscentrum wordt de onderzoekskennis in praktijk gebracht. Een lopend project: Athletic Skills Garden voor paarden: Paardrijden stimuleren door middel van een openbare sportruimte. Het Practoraat Circulaire Manege & Hippische Innovatie is onder leiding van EquInnoLab.

equinnolab.com

sportknowhowxl.nl

Wil jij weten of Equestrum iets voor jou kan betekenen?

Equestrum zet zich in voor evenementen, recreatie, opleidingen en de eigen campus.