Inspirerende gastles Bianca Schoenmakers

Jul 7, 2021 | Nieuws, Uitgelicht

Op 30 juni jl. was het weer zover, een inspirerende gastles met als thema ‘je paard en jezelf scholen door middel van werken over balken’. Dit keer was de gastles voor de 1e-jaars studenten van de Lentiz MBO opleiding Paardensport en werd gegeven door de internationale springamazone Bianca Schoenmakers. Bianca is daarnaast druk met het trainen van paarden en met lesgeven.

Tijdens de korte voorstelronde vertelt Bianca over haar ervaring in de springsport en haar eigen bedrijf. De insteek van Bianca tijdens deze gastles is om de studenten te triggeren om alvast na te denken over de toekomst. Ze geeft hierbij uitleg over de baankansen in de springsport.

Tijdens het theoriegedeelte vertelt Bianca welke kwaliteiten en eigenschappen je moeten hebben om later te kunnen functioneren in de paardensport. Ze benadrukt dat de paardensport heel hard kan zijn, maar als het je passie is, het de mooiste baan van de wereld is.

Verder geeft ze uitleg over de afstanden van de hindernissen en het rijden van de lijnen van de hindernis. Ze geeft uitleg over verschillende hindernissen die je in een parcours kunt tegenkomen. Bianca geeft de studenten leuke oefeningen waar ze thuis en tijdens het lesgeven mee aan de slag kunnen.

Voordat ze aan het praktijkgedeelte gaan beginnen, geven de studenten Bianca een korte rondleiding over het terrein van de praktijklocatie Chardon Paardensport.

Tijdens de praktijkles wil Bianca de studenten trainen om ‘’oog voor de spong’’ te ontwikkelen en worden de oefeningen uit de theorieles in praktijk gebracht. Voordat er twee ruiters les krijgen, geeft Bianca nog uitleg over het exterieur van de paarden en over verschillende bitten voor paarden. Na de les wordt alles kort besproken en kunnen er vragen gesteld worden.

Bianca vond de studenten een leuke groep! Ze was onder de indruk van de kwaliteit van de opleiding.
Bianca denkt dat de Lentiz MBO opleiding Paardensport zeker potentie heeft om het nieuwe Deurne te worden. Een mooi compliment!

Meer relevante artikelen

Meer weten over Equestrum?

Aanjagen en verbinden in de paardensport is ons dagelijks werk. 

Neem contact op met Marleen voor meer informatie over ons en onze projecten.